SIERRE-ZINAL

13.08.2015 10:09

Legenda pokračuje:-) Jsou závody,závody a závody,ale Sierre-Zinal je pouze jeden.Je to klasický horský trailový běh s neskutečnými výhledy na okolní 4 tisícovky,atmosférou,organizací a kvalitou startovního pole.Je to takový ten krásný běžecký skyrunning,kde nejsou potřeba turistické hůlky:-)Vždy se zde sejdou a užijí si závod běžci napříč běžeckými disciplínami. 

Výkon v letošním roce : 2h37´50´´ je můj třetí nejlepší čas (z 9 účastí) zaběhnutý na Sierre-Zinal.Musím říct,že to byl můj nejlepší běžecký výkon za poslední 2 roky vůbec. Časy pod 2:40 jsou zde již velmi cenněné a mnohdy stačí i na vítězství či umístění v top 5. Mě tak kvalitní čas jako letos,stačil "pouze" na 9 místo,ale opravdu si velmi vážím jak času,tak umístění v top 10. Je potřeba zmínit,že i mnoho špičkových borců náročný závod nedokončí...

V posledních 2 ročnících se závod neuvěřitelně zkvalitňuje a vyrovnává.Dovolím si napsat,že se se letos jednalo o nejkvalitnější SZ i skyrunningový závod v historii,neboť mezi vítězem Kilianem a 12 místem Marco DeGasperim byl v cíli rozdíl pouhých 5 min. (vzdálenost 31km +2200m -800m) 

Čas vítězného kiliana Jorneta 2h33´ .Kilian zvítězil po velkém boji,když se na nejvyšším bodě závodu pohyboval na 3-4 místě a opět rozhodl v zavěrečném strmém seběhu a porazil druhého Kolumbijce o 3 vteřiny!

Výsledky i s mezičasy najdete ZDE

—————

Zpět